Harta facilităților digitale disponibile cetățenilor din județul Prahova

admin
Feb
17
2023

Harta facilităților digitale disponibile include informații referitoare la sursele de unde cetățenii pot avea acces la diverse facilități și servicii online, furnizate de Consiliul Județean Prahova și primăriile din județ.

Serviciile publice digitale sunt servicii guvernamentale care sunt furnizate online sau prin canale digitale, cum ar fi site-uri web, aplicații mobile sau alte platforme electronice. Aceste servicii sunt concepute pentru a oferi cetățenilor și organizațiilor, un acces ușor și convenabil la informații, resurse și asistență.

Scopul serviciilor publice digitale este de a îmbunătăți eficiența și accesibilitatea serviciilor în general, reducând în același timp costurile și sporind transparența. Prin utilizarea instrumentelor și tehnologiilor digitale, instituțiile publice pot interacționa mai bine cu cetățenii, pot simplifica procesele administrative și pot îmbunătăți calitatea generală a serviciilor publice.

Astfel, serviciile publice digitale pot contribui la crearea unor instituții publice incluzive, mai transparente și mai eficiente, care să răspundă nevoilor și preocupărilor cetățenilor, ceea ce reprezintă un element important al cetățeniei active și digitale.